2009-05-14

Mata Kiri Yang Berkedip


Pernahkah anda mengalami mata kiri berkedip2?

(Gambar ialah sekadar hiasan)

Orang tua dulu-dulu cakap kalau mata kiri berkedip2 dengan pelik dan berterusan dalam jangka masa yang lama maknanya ada benda buruk akan berlaku. Kalau mata kanan pulak maknanye akan jumpa seseorang yang jauh (info tambahan). Call me superstitious but I happened to believe it’s true!

First one was Arwah Fikhry, my old friend. (Sila refer entry Cinta Monyet Terindah). Time tu, mata kiri berkedip2 for almost 3 weeks. I ignored it even though I was so damn annoyed. Mestilah annoyed sebab mata gerak-gerak tanpa sebab. Rase nak pegang je mata sebelah kiri sepanjang masa. Masa tu just associate mata gerak2 tu dengan tindak balas kimia dalam badan yang nak keluar, whatever it was. The next thing I know was, Arwah was involved in an accident. And that was it.

All the while I was trying hard not to correlate both events – my mata kiri berkedip2 and the accident. But then another accident happened. This was much more significant because it involved my dear sister. The same left eye thing I had prior the accident. My left eye disturbed me for almost 3 weeks, maybe 4. But Alhamdulillah even though the accident was really bad, my sister survived it.


Ni dari pagi tadi mata kiri berkedip2. Uwaaaa…


I do not want bad things to happen to my loved ones. Please please dear God.



P/S: Oh and Henry Ewan Golding is gorgeous! :)


9 comments:

azmi yusof said...

tanda nak dapat pakwe..hahahahah

ash_honeyz said...

I happened to believe in it too. It has happened to me too..but I don't recall what event. Anyways, just pray to Allah for everyone's safety,ok~

the stalker said...

Azmi: Pakwe? suke2.... :p

Tia: Betol Tia. Doa yg terbaik. Huhu.

Ardi Herman Mohd Mardzi said...

ur blog is awarded and u are tagged. come and claim the award :)

sory kna tag lg....

mungelily said...

mata kanan sy dr semalam berkedip..huhu..
pelik gak coz lame sangat berkedipnyer..
sape la org jauh yg sy nak jumpe tu eh..

the stalker said...

Mungelily: Ye saudari, mungkin nak jumpe org jauh la tu. Ehem3

Anonymous said...

last 2 year mata den nie berkedip2 jo bolah kiri... tak lama lepaih tu den kena cekup ngan bpr... waaaaa.... memang nangis makan tak abih ko...... sampai skrg den takdo kojo.. ade ke kojo kosong kat tompek korang...??

the Stalker said...

To Anonymous,

Kena cekup ngn BPR? Adakah anda terlibat atau dilibatkan?

Walaubagaimanapun, mmg sesuai la mata kiri tu gerak2.. :p~. Sila berjuang mencari rezeki lagi!

mungelily said...

rasenyer org tu sy da jumpa..
hak3...